Lock iconRectangle 1Rectangle 2 + Rectangle 2 CopyShapeRectangle 1
10 Tips Du Kan Bruke I dag For å Få Mer Ut Av Treningsøkten

10 Tips Du Kan Bruke I dag For å Få Mer Ut Av Treningsøkten

 

Uansett om du er nybegynner på gymmen, eller har trent i flere år, er man alltid på jakt etter nye tips eller metoder for å få mer ut av treningsøkten sin.

Enten du trenger litt motivasjon, nye tips, eller er usikker på hvor du skal begynne, vil du finne én eller flere tips du kan få bruke til din neste treningsøkt.

Bruk disse tipsene for å få din mest effektive økt noen sinne.  

 

1. Forplikt deg til det du har sagt du skal gjøre

Vær bevisst på at du faktisk skal trene til de tidene og dagene du har bestemt deg for. Det nytter ikke å kun prate, du må gjennomføre det du sier.

Ikke lag et treningsopplegg hvor du skal trene 5 ganger i uken hvis du vet du er opptatt og kun har tid til å trene 2-3 ganger i uken. Ved å hoppe over treningsøkter er det lett å miste motivasjon. En skulket økt blir plutselig til flere, og før du vet ordet av det er du ute av hele treningsrutinen din.

Derfor er det mye bedre å lage en plan du vet du kan følge over tid, slik at du faktisk gjennomfører den. På den måten vil du bygge selvtillit ved at du gjennomfører det du har sagt du skal. Du vil også lettere komme inn i rutinen jo lenger du holder på.

Finn ut hva som passer best for deg og dine rutiner og lag treningsplanen rundt dette, ikke omvendt. Sett deg selv i en rutine som er lett gjennomførbar uten store betenkninger.

 

2. Ha treningsøkten klar før du begynner 

Det mange ofte gjør feil er at de stiller opp på gymmen (eller andre steder de skal trene) uten en plan. Dermed brukes det mye unødvendig tid på å finne ut hva de skal gjøre før de kan sette i gang.

Ved å ha økten planlagt kan du raskt komme i gang med uten store betenkninger. Ved å vite nøyaktig hva du skal trene (og gjerne hvor lenge), kan du effektivt komme deg gjennom treningsøkten uten store avbrytelser.  

Del opp treningsøktene dine etter planen du satt opp fra forrige punkt. Hvis du for eksempel har forpliktet deg til å trene styrke 3 ganger i uken, så bygger du et treningsopplegg rundt dette.

Har du bestemt deg for å løpe 4 ganger i uken kan planlegge 4 forskjellige økter som skal gjennomføres én gang i uken hver.

 

3. Varm ordentlig opp 

Dette er ikke noen grensesprengende nyhet, men altfor mange dropper oppvarmingen for å sette i gang med økten umiddelbart. Det er en av de dummeste tingene man kan gjøre som atlet.

Ved å bruke skikkelig tid på å varme opp kroppen vil du forberede den på økten som kommer. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra start. Dette vil hjelpe deg med å forebygge skader på ledd og sener.

Varm opp tilsvarende muskler med hva du skal trene. Har du planlagt en styrkeøkt hvor du skal trene bein, så kan du gjøre noen bevegelighetsøvelser, strekke lett ut og kanskje jogge lett på mølla. Skal du løpe kan du starte økten med å gå 10 minutter og tøye litt før du setter i gang.

 

4. Legg egoet igjen i døren

Dette gjelder for det meste for styrketrening, og er et av de viktigste punktene, om ikke det aller viktigste.   

Altfor mange lesser på med alt for tunge vekter, for å gjennomføre løftet med horribel form i et par reps. Det nytter ikke og du vil aldri bygge muskler på den måten.

Ved å løfte vekter du faktisk klarer å håndtere, og fokusere på hvert løft, vil du aktivere flere muskelfibre og trene muskelen bedre.

Tenk – kvalitet over kvantitet.

Senk vekten sakte på vei ned, slik at du virkelig kjenner hvert rep. Ikke klem ut 4-5 ekstra reps med dårlig form bare fordi du føler du må. Det er den raskeste veien til skader.

 

5. Skaff deg en treningspartner

Å skaffe seg en treningspartner er en av de beste måtene å holde seg til treningsrutinen sin og ikke skulke. Å ha en partner som ikke bare pusher deg under økten, men også passer på at du faktisk stiller opp, er uvurderlig.

Når man trener med en partner er det også vist at man knytter sterkere bånd til hverandre, ettersom man forbedrer seg selv sammen med noen andre, noe også gjør prosessen lettere og mer gledelig.

Skaff deg noen du kan tenke deg å trene med, enten det er kjæresten, en god venn eller en kollega. For å gjøre ting enda mer interessant kan dere sette et veddemål om hvem som skal ha best utvikling for å holde motivasjonen oppe.

 

6. Drikk vann

Altfor mange går rundt dehydrerte, og det er faktisk totalt unødvendig. Her i Norge har vi tilgang til fersk vann rett fra springen, lettere blir det ikke.

Mange forveksler sult med tørste, og ved å holde deg hydrert gjennom hele dagen vil du sannsynligvis spise mindre. Andre fordeler ved å drikke vann er ekstra energi gjennom hele dagen, det kan gi deg renere hud og kan forhindre kreft.

Start hver morgen med å drikke to store glass med vann. Gjør dette rett etter du står opp, før du spiser frokost slik at du ikke glemmer det.

 

7. Bruk variasjon

Dette gjelder spesielt for styrketrening, men også cardio eller andre treningsformen. Når man har kommet inn i en god treningsrutine er det lett å følge den samme over en lengre periode.

Etterhvert som man har trent en stund vil musklene dine tilpasse seg den mengden med trening de er vant til å få. Kroppen er en utrolig smart mekanisme, så du må være enda smartere slik at den alltid er på vakt og er klar for å bygge mer og bli sterkere.

Dette kan du gjøre ved å variere treningsøkten din fra tid til annen. Du trenger ikke bytte om alt for hver eneste økt, men prøv å mix opp øktene dine hver 3. eller 4. Måned.

Trener du ofte tung styrke kan du vurdere å gå over til en program hvor du trener for volum, med høyere reps. Er du glad i joggeturer kan du begynne å løpe intervaller istedenfor.

Mix opp treningsrutinen og jeg kan garantere deg en av dine beste økter på lenge.

 

8. Fokuser på baseøvelser

Igjen så gjelder dette for styrketrening (jeg trener mest styrke, derfor tipsene). Dette gjelder spesielt hvis du er en nybegynner på gymmen. Ved å fokusere på baseøvelsene, det vil si, styrkeløftene som aktiverer flere muskelgrupper om gangen.

Mange fokuserer på å kjøre en haug av isolasjonsøvelser (du vet, de som kjører biceps curls og triceps push downs i flere timer), og håper på å bygge store muskler. Der tar de feil.

Ved å kjøre baseøvelsene vil du trene hele kroppen oftere, og dermed bygge mer muskler. Bygg styrkeprogrammet ditt rundt øvelser som knebøy, markløft, benkpress, militærpress og pull-ups. Du kan godt slenge på noen isolasjonsøvelser også, men vit at det er ved baseøvelsene du vil bygge muskler raskest. 

 

9.Tren én side om gangen

Dette er en veldig fin måte å variere økten på uten å måtte gjøre store endringer. Ved å kun trene den ene siden om gangen, for eksempel, skulderpress med manualer hvor du kun trener den ene skulderen om gangen, vil du kunne fokusere fullt ut på kun den musklene og yte kvalitetsreps.

Det er veldig lett, hvert fall når man trener øvelser med stang eller maskiner, at de dominante musklene, det vil si, din sterkere side, utfører mer av løftet. På den måten vil du etterhvert bygge en ubalanse hvor du er sterkere på den ene siden av kroppen. 

Bytt ut stangøvelsene og maskinøvelsene med manualer. Kanskje du merker allerede nå at du kan løfte mer med den ene siden, eller klarer flere reps. Da har du en jobb å gjøre og jeg anbefaler deg å fokusere mer på øvelser med manualer slik at du får tilbake balanse i kroppen.

 

10. Vær tålmodig

Sist, men ikke minst. Det er altfor mange som setter i gang med et nytt treningsopplegg og forventer fantastiske resultater etter et par uker eller noen måneder.

Jeg skylder på fitnessindustrien og alle ”12 ukers transformasjons” programmene som garanterer deg 6 pack i løpet av 3 måneder.

For de aller fleste er ikke det et oppnåelig mål, og når 3 måneder flyr forbi og resultatene uteblir er det lett å miste motivasjonen og tro at det å ”komme i form” ikke er noe for deg.

Det som ofte skjer er at man gir opp treningen i noen måneder, før man setter i gang igjen i noen måneder, for så å miste motivasjonen igjen og slutte.


Høres det kjent ut?

Hvis du bare hadde fortsatt de månedene du ikke trente hadde du nesten 100 % garantert vært nærmere drømmekroppen enn noen gang.

Tenk at dette skal være en livsstil, ikke noe du skal gjennomføre i noen måneder for å komme i form til sommeren. 

På den måten gir du deg selv den tiden det trenger for å få de resultatene du vil ha.

Men jeg sier ikke at du skal fortsette med treningsrutinen din i flere måneder hvis du ikke ser noen forbedringer i det hele tatt. Da må du mest sannsynlig gjøre noen vurderinger til om det du gjør er riktig og eventuelt rette på dette.

Bare ikke forvent skyhøye resultater i løpet av noen måneder. Ting tar tid.

Hvis du har funnet noen gode tips her, del gjerne artikkelen med en venn som kan trenge noen nyttige tips! 

Hvilke tips anbefaler du? Er det noe vi har glemt? Legg igjen en kommentar under med dine beste treningstips.


God trening!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentarFØLG OSS PÅ INSTAGRAM #fitstyle_no
logo


Facebook    Instagram    Kontakt oss    Finn oss på kart

SALG

Utilgjengelig

Utsolgt